WiFi signaal verbeteren

Het draadloze internet, WiFi genoemd, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Telefoons, tablets, TV’s, geluidsinstallaties, thermostaten en verlichting is zomaar een greep uit de lijst van producten die gebruik maken van de WiFi. Zakelijk of particulier, we kunnen niet meer zonder. Niets is dan ook vervelender dan een signaal dat niet naar behoren werkt. Wilt u uw WiFi verbeteren? In deze blog gaan wij in op de oorzaken en reiken wij een aantal eventuele oplossingen aan om uw WiFi te verbeteren.

Een slecht WiFi-signaal, hoe komt dat?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een zwak(ker) signaal. In veel gevallen is de modem de oorzaak en ook meteen de oplossing om de WiFi te verbeteren.

Het is belangrijk dat het modem in een vrije ruimte staat. Bij veel huishoudens staat de modem in de meterkast. Aangezien dit, normaal gesproken, een afgesloten ruimte is, kan dit een negatieve invloed hebben op het signaal. Ook elektronische apparaten in de directe omgeven kunnen het WiFi signaal verstoren. U kunt zelf eenvoudig onderzoeken of dit in uw geval va n toepassing is door het modem (tijdelijk) te verplaatsen. Mocht het signaal van de WiFi verbeteren, dan heeft u de oorzaak weten te achterhalen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te bekijken waar het signaal doorheen moet om in een bepaalde ruimte te bereiken. Een open ruimte zal normaal gesproken een beter signaal hebben dan een ruimte waarbij het signaal door verschillende stenen muren moet. Ook water en metaal hebben een negatieve invloed op het signaal. Heb je een stalen constructie in je huis? Dan is er een grote kans dat het WiFi signaal hierdoor verzwakt.

Hoe kan ik mijn WiFi verbeteren?

Mocht u via het verplaatsen van de modem achterhaalt hebben wat de oorzaak is, dan is het zaak om de WiFi te verbeteren. Als u geen andere optie heeft om uw modem te plaatsen dan in de meterkast, dan kunt u het modem het best zo hoog mogelijk plaatsen Op die manier zendt het modem het sterkste signaal uit en zal de sterkte van de WiFi verbeteren.

Ook een reset van het modem kan ervoor zorgen dat de WiFi zal verbeteren. Zet het modem uit en wacht dertig seconden voordat u het modem weer inschakelt. Als ook dit niet helpt, dan kan het ook zijn dat op de WiFi-kanaal ontzettend druk is. Veel mensen die gebruik maken van hetzelfde kanaal, kan een reden zijn voor het verminderde signaal. Door over te stappen naar een ander, minder druk, kanaal zal de WiFi verbeteren.

Specialist

Mochten alle eerder genoemde stappen niet werken en heeft u nog steeds last van een beperkt WiFi signaal? Dan lijkt er meer aan de hand te zijn en kan het probleem diepliggend zijn. In dat geval is het aan te raden om de hulp van een professional in te schakelen. Zij hebben ervaring met verschillende problemen en oorzaken en kunnen u verder helpen om de WiFi te verbeteren.