Eindeloze mogelijkheden voor het werken met posters

Als je er al eens aan gedacht hebt om posters voor je bedrijf te gebruiken, weet dan dat je heel veel mogelijkheden hebt. Te beginnen met formaten.  Je kan kiezen voor kleine folders, of voor mega grote posters van meerdere meters breed. Als puntje bij paaltje komt, is er voor iedere poster of folder wel een oplossing te vinden. Alles kan op maat worden gemaakt. Een goede online drukkerij voor posters biedt daar allerlei verschillende opties voor. Kies voor de passende afwerking, de kwaliteit van je gedrukte werken en het aantal exemplaren om de bestelling helemaal naar wens te maken.

Posters met een glans

Als je gaat kijken naar het ontwerp van je poster, denk dan zeker ook over het papier waarop je je poster of flyer graag gedrukt wil zien. De meeste aanbieders hebben gelamineerd of mat gelamineerde afwerkingen in het assortiment. Dat zorgt ervoor dat de foto op de poster een mooi glans krijgt, of dat ze minder gevoelig zijn voor vuil of schade door licht en krassen. Meestal is dat naar verhouding nog niet eens zoveel duurder. Tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om je posters of flyers te laten afdrukken op eco-papier. Zo kan je ook je steentje bijdragen aan het milieu.

Perfecte plaatsen voor posters

Posters en flyers zijn pas echt effectief voor je bedrijf als mensen ze ook zien. Zorg er daarom voor dat je weet waar je ze gaan inzetten. Welk formaat heb je dan nodig? Je geeft voorbijgangers geen metershoge poster mee en een onzichtbare poster in een bushokje is ook geen gezicht. Kijk bij het bestellen van je posters of flyers dus vooral wat de perfecte plaats is om ze op te hangen of uit te delen.

Denk er bijvoorbeeld aan om een poster op te hangen in de wandelgangen van een cultureel centrum. Dan trekt hij zeker de aandacht. En dan kan je een poster aan een prikbord hangen, en flyers op de tafels leggen. Om ze extra aandacht te geven kan je overwegen om posters te laten inlijsten. Dat ziet er extra mooi uit!