Als student geld verdienen; goede bijbanen voor studenten

Het leven is tegenwoordig best wel duur. Vooral wanneer je bezig bent met een studie, kun je wel eens last hebben van geld tekort. Je bent geld kwijt aan de studie zelf maar ook aan boodschappen, uitjes met vrienden, kleding en leuke dingen voor jezelf. Hierdoor houd je misschien vrij weinig geld over aan het eind van de maand.

Wanneer je last hebt van een tekort aan geld, is het misschien verstandig om naast je studie wat geld te verdienen. Ook als je niet veel tijd over hebt, is het mogelijk om wat bij te verdienen. Tegenwoordig zijn er veel flexibele bijbanen, die goed te combineren zijn met een druk leven. In dit artikel zal ik ingaan op een aantal soorten bijbanen.

Informatica; computerwetenschappen

De studie informatica kan best heftig zijn. Het is geen makkelijke studie en je moet veel doen. Daarom is het ook belangrijk om jezelf af te leiden naast de moeilijke studie. Een goede manier om dit te doen is door jezelf uit te dagen met een bijbaan die bij je studie past. Op deze manier breng je je studie in de praktijk, waardoor je ook meer motivatie zal krijgen voor je studie. Wanneer je informatica studeert, kan je bijvoorbeeld een uitdagende bijbaan programmeren proberen, of aan de slag gaan als javascript developer.

Juridisch advies geven

Studeer je rechten? Dan is het wellicht interessant om aan de slag te gaan als juridisch adviseur naast je studie. Door dit te doen, kan je extra ervaring opdoen en meemaken hoe je studie werkt in de praktijk. Hetgeen wat je tijdens je studie hebt geleerd, kun je dan toepassen in de praktijk. Dit staat heel goed op je cv en het is voor jezelf nuttig als je weet hoe het werkt in de praktijk. Hierdoor is het na je studie makkelijker om op je plek te komen in de werkwereld, omdat je niet alles nog moet leren.

Psychologie; persoonlijke begeleider

Voor psychologiestudenten is het wellicht leuk om een bijbaan te nemen als persoonlijke begeleider. Dit gaat uiteraard wel samen met iemand die je hierbij helpt. Op deze manier kan je iemand heel veel helpen met bepaalde problemen in zijn of haar leven en je steekt er zelf ook nog wat van op. Door de ervaring die je opdoet, kun je na je studie nog makkelijker andere mensen helpen en heb je beter beeld op wat je doel is. 

Kortom, er zijn meerdere mogelijke bijbanen die je kunt doen naast je studie. Als informatica student kun je aan de slag gaan als programmeur of javascript developer. Wanneer je rechten studeert, kun je je bezighouden met het geven van juridisch advies en als psychologiestudent kun je persoonlijk begeleider worden. Kijk dus snel wat bij jouw studie past!