4 gouden tips voor een goed CV

Heb je plannen om binnenkort flink te gaan solliciteren om je droombaan te vinden? Dan heb je in veel economische sectoren geluk, want er zijn op dit moment veel openstaande vacatures op de arbeidsmarkt. Maar wil je echt jouw droomjob scoren, dan is het wel cruciaal om te zorgen voor een professioneel en overtuigend curriculum vitae. In dit artikel geven we je de beste tips om je CV aantrekkelijk en professioneel vorm te geven. Profiteer ervan en geniet binnenkort van je nieuwe droombaan!

1. Voeg een foto toe aan je CV

Door het toevoegen van een professionele foto van jezelf, gemaakt door LINK Fotografie, kun je je curriculum vitae een stuk professioneler en persoonlijker laten ogen. Werkgevers zien graag wie er solliciteert en willen zich direct een beeld kunnen vormen van de sollicitant. Met een professionele foto van LINK Fotografie maak je direct indruk op je potentieel toekomstige werkgever(s).

2. Zorg voor een overzichtelijk CV

Belangrijk voor een goed CV is verder dat je zorgt voor een overzichtelijke indeling. Werkgevers krijgen vaak veel CV’s voor hun neus en willen deze snel kunnen scannen. Maak daarom gebruik van tussenkopjes per thema, zoals opleidingen, werkervaring, hobby’s en publicaties. Zo houd je je CV overzichtelijk voor de ontvanger en maak je meer kans op je droombaan.

3. Maak je CV niet te lang

Zoals we al stelden wil de onderneming die de vacature heeft uitgezet, CV’s graag snel kunnen inzien en scannen. Zorg er daarom voor dat je curriculum vitae beknopt is en de essentiĆ«le zaken vermeldt. Idealiter bestaat een goed CV daarom uit 1 of 2 pagina’s en niet meer. Lukt het je niet om je CV in te perken? Kijk dan of je irrelevante zaken kunt schrappen. Een paar maanden een krantenwijk gehad hebben op je 14e, terwijl je nu solliciteert voor een ICT-functie, is niet interessant voor een werkgever om te lezen en zal je dan ook niet sneller aan je droomjob helpen.

4. Besteed voldoende aandacht aan de lay-out

Het oog wil ook wat, is een vrij bekend gezegde. Dat geldt zeker voor hedendaagse CV’s. Zorg daarom voor een mooie strakke lay-out, bijvoorbeeld met een foto van LINK fotografie erin, en vergeet evenmin te kiezen voor een duidelijk en goed leesbaar lettertype.